Vårgårda kommune Lena skole

Pemco Energi köper fem värmeanläggningar

Pemco Energi köper fem värmeanläggningar av Avena Energi. Anläggningarna ligger i Vårgårda, Alingsås och Skara och är viktiga för Pemco Energis satsning i området.

– Anläggningarna i Vårgårda, Alingsås och Skara är strategiskt placerade för oss. Här har vi goda förutsättningar att driva värmeanläggningar och vi kan dra fördel av åtskilliga synergier då vi redan bedriver värmeproduktion på flera andra orter i regionen, säger  Håkon Knappskog, verkställande direktör i Pemco Energi.

Anläggningarna som ingår i köpet är placerade på skolorna i Lena, Hol, Nårunga  (Vårgårda),  och Långared (Alingsås) samt Flämslätts kursgård (Skara).

Pemco Energi har i dag 82 anläggningar i Sverige och Norge, och har de senaste åren växt kraftigt bland annat genom uppköp av andra värmeanläggningar och mindre  fjärrvärmeverksamheter. Knappskog har ambitioner om att fortsätta tillväxten under de kommande åren.

- Målsättningen är att växa, och gärna genom uppköp av existerande värmeanläggningar. Vi är därför mycket nöjda med avtalet vi har ingått med Avena, och redo för att satsa vidare på förnybar energi i Vårgårda, Alingsås och Skara, säger Knappskog.

Efter försäljningen kommer Avena att fortsätta driva tre anläggningar i Skåne.

- För oss har det varit viktigt att överföra verksamheten och avtalade förpliktelser mot våra kunder, till en seriös aktör med lång erfarenhet av att driva småskalig värmeproduktion. Vi har full tillit till att Pemco Energi kommer att förvalta dessa anläggningar på ett fortsatt bra sätt, säger Anders Wallenås, delägare och VD, Avena Energi.

Share this post

Förfrågan

Nyheter

Datum för inlägg: fre, 03/02/2018 - 12:39

Solör Bioenergi växer i Sverige och Norge genom förvärvet av Pemco Energi från det norska investment bolaget Pemco.

Datum för inlägg: sön, 02/18/2018 - 11:32

Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria länder. För att vi ska nå dit har bioenergin en viktig roll att spela.

Datum för inlägg: sön, 02/18/2018 - 10:45
Vårgårda kommune Lena skole

Pemco Energi köper fem värmeanläggningar av Avena Energi. Anläggningarna ligger i Vårgårda, Alingsås och Skara och är viktiga för Pemco...

Datum för inlägg: tors, 02/15/2018 - 11:35

Pemco Energi har anställt Sivert Schevig som projektledare. Han kommer närmast från Eidsvold Værk Moelven där han varit driftledare.  

Datum för inlägg: tis, 09/19/2017 - 10:44

Nu har vi samlat ett urval kundcase där du enkelt kan läsa om olika verksamhetsområden och fastighetstyper och få en bild av hur våra...