- Aldrig producerat mer pellets

Pemco Energis pelletsfabrik i Brumunddal satte produktionsrekord 2016. Kallt väder och nya kunder ökade efterfrågan medans effektivisering i produktionen möjliggjorde att producera mer än någonsin. Nu siktar fabrikschefen på att slå rekordet 2017.01.20

- När det gäller produktion var 2016 ett rekordår för oss. Syftet var att producera 15.000 ton, men vi lyckades producera så mycket som 16 900 ton, säger fabrikschefen i Brumunddal Björn Nybakken.

Läs mer om förnybar energi och fördelar med biobränsle.

Flera nya kunder har tillkommit och många av dem säger att de byter leverantör eftersom Pemco levererar en mycket bra pellets. Det gläder fabrikschef som påtalar att det är lång erfarenhet och kvalitetsfokus som gör att pelletsen har fått ett gott rykte.

- I Brumunddal har vi producerat pellets i över 20 år, och vi vet att detaljerna är viktiga för att uppnå högsta kvalitet. Kvaliteten blir exempelvis  bättre tack vare att vi undviker att använda bark i produktionen och vi siktar pellets innan du lägger på bilen, säger Nybakken.

Under hela förra året har Nybakken och de anställda vid fabriken arbetat med att effektivisera produktionen samt att utöka skiftschemat.

- Vi utför bra förebyggande underhåll och med stärkta produktionslinjer så är avbrotten nästan helt borta, säger Nybakken.

Nybakken lovar ingret men säger att det hade varit roligt att öka produktionen ytterligare.

- Vi börjar att nå någon form av gräns för vad som är möjligt att producera, men det hade kul om vi kunde passera 17.000 ton 2017. Vi får se hur året kommer att vara, men en sak är säker - kvaliteten är viktigast för oss, säger Nybakken.

Förutom egenproducerad pellets importerar också fabriken pellets från Pemco Energis pelletsfabrik i Säffle. Tillsammans administreras nästan 30.000 ton pellets till den norska marknaden.

- Vintern är den mest hektiska perioden för oss, men vi är glada att ha en hel del att göra och att vårt arbete bidrar till en grönare värld, säger Nybakken.

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Förfrågan

Nyheter

Datum för inlägg: fre, 03/02/2018 - 12:39

Solör Bioenergi växer i Sverige och Norge genom förvärvet av Pemco Energi från det norska investment bolaget Pemco.

Datum för inlägg: sön, 02/18/2018 - 11:32

Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria länder. För att vi ska nå dit har bioenergin en viktig roll att spela.

Datum för inlägg: sön, 02/18/2018 - 10:45
Vårgårda kommune Lena skole

Pemco Energi köper fem värmeanläggningar av Avena Energi. Anläggningarna ligger i Vårgårda, Alingsås och Skara och är viktiga för Pemco...

Datum för inlägg: tors, 02/15/2018 - 11:35

Pemco Energi har anställt Sivert Schevig som projektledare. Han kommer närmast från Eidsvold Værk Moelven där han varit driftledare.  

Datum för inlägg: tis, 09/19/2017 - 10:44

Nu har vi samlat ett urval kundcase där du enkelt kan läsa om olika verksamhetsområden och fastighetstyper och få en bild av hur våra...